Allergivänligt sovrum

Våra åtta bästa råd för att göra ditt och barnens sovrum allergivänligt

Har du eller någon i din familj astma eller allergi? Då kan du ha nytta av att läsa våra råd kring hur du skapar ett allergivänligt sovrum. En ren, fräsch och allergivänlig sovmiljö är bra för alla, också för dem som inte är allergiker.

  1. Vädra. Vädra helst sovrummet fem–tio minuter om dagen. Inte med en liten springa i ett fönster, utan med drag, så att luften byts ut. Det blir däremot inte bättre av att vädra länge. Ett par minuter om dagen räcker.

  2. Byt sängkläder ofta. För att hålla kvalstren borta bör du helst byta till rentvättade sängkläder varje vecka.

  3. Vädra kuddar och täcken. Ett par gånger i veckan bör du också vädra sängkläder, kuddar och täcken. En ytterligare fördel med regelbunden vädring är att sängkläderna känns både renare och fräschare när det är läggdags.

  4. Tvätta täcken och kuddar. Minst en gång om året bör du tvätta dina och barnens täcken och kuddar. Kuddarna får gärna tvättas ytterligare några gånger om året.

  5. Tvätta madrassfodral. Flera bäddmadrasser har ett avtagbart och tvättbart fodral. Tvätta gärna fodral och skydd varje eller varannan månad.

  6. Byt ut madrassen. En bra madrass är inte billig, men ur ett allergiperspektiv kan det helt klart vara värt att investera i en ny madrass.

  7. Håll koll på temperaturen. Försök att hålla en jämn värme i sovrummet under hela året. Det håller nere luftfuktigheten och det är viktigt i kampen mot kvalster. Ett torrt och relativt varmt sovrum är det som rekommenderas.

  8. Vänta med att bädda sängen. Kvalster älskar fukt och värme och därför är det faktiskt en dålig idé att bädda sängen direkt när man vaknat på morgonen. Trots att dina föräldrar troligen alltid har sagt att du ska göra det!

Alla Hilding sängar är byggda av FSC-märkt trä och certifierade med miljömärkningen Svanen. Dessutom har vi som enda sängtillverkare flera sängar i vårt sortiment som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

Våra sängar

Ramsängar

Med en ramsäng får du en prisvärd säng i bra kvalitet. Sängen har ett pocketsystem som ger optimal avlastning för riktigt god sömn.

Kontinentalsängar

En vacker och elegant säng för dig som vill satsa på din sömn och ditt sovrum. Med samverkande resårsystem får du en fantastisk sovkomfort.

Ställbara sängar

En flexibel säng med många praktiska funktioner, där du inte behöver ge avkall på komfort, design eller kvalitet.

För människan. För naturen. För livet.

Våra sängar ska vara hållbara även för kommande generationer. Därför lägger 
vi extra stor omsorg sett till kvalitet, materialval och produktionssätt.