Family Plus ramsäng

Sov Hilding. Vakna fräsch och utvilad

Känslan av att vakna upp pigg och utsövd i en riktigt bra säng är oslagbar. Hilding har i över 75 år tillverkat kvalitetssängar som rymmer hela livet.

En säng att leva i - En säng att njuta av

Med svensk kvalitet och världsledande sovkomfort sover du skönare. I en säng som som är både miljö- och allergimärkt kan du dessutom känna dig extra trygg. Vi sätter människan i centrum och utvecklar ständigt våra sängar för att alltid erbjuda den bästa sömn som går att få. Utvecklad komfort, bättre ventilation och massor av valmöjligheter gör det nu ännu lättare för dig att hitta just din favoritsäng.

Sovkomfort för dig

En säng med bra komfort anpassad för just dig och dina förutsättningar kan ju kännas som en självklarhet. Med vår långa erfarenhet och ständiga utveckling vet vi hur man bygger sköna sängar. Det kan du känna dig trygg i. Med vårt MLB-System har vi ännu en gång visat hur riktigt bra sovkomfort skapas och att bra kan bli bättre. Återigen är det tydligt att Hilding leder utvecklingen.

En fräschare säng

Du märker kanske inte det till en början men över tid kommer du att uppskatta en fräsch säng med bra ventilation och möjlighet till bra hygien. Våra senaste sängar har vi därför vidareutvecklat för att ge bästa möjliga ventilation och hygienegenskaper. Det är utvecklingen av nya material och sängkonstruktioner som gör att ventilationen är bättre än någonsin tidigare. Och det smarta systemet för den avtagbara, tvättbara klädseln på många av Hildings sängar gör det enkelt att alltid ha en ren och fräsch säng.

Omtanke och kvalitet

För oss är det viktigt att veta att du sover tryggt om natten. Därför har vi anstängt oss för att se till att de material vi använder för att bygga sängar med är så bra som möjligt och av högsta kvalitet. Alla våra sängar är därför Svanenmärkta och alla ramar är gjorda av FSC-märkt trä och de tyger vi använder är alla märkta med Öko-Tex. Dessutom är somliga Hildingsängar rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet, de enda på marknaden. Hela vår verksamhet är dessutom ISO-certifierad och all vår tillverkning sker i Sverige.

Det finns en Hilding för alla

Få har ett lika brett sortiment med sängar som Hilding. Vi tycker det är viktigt att kunna erbjuda en säng för alla. I vårt breda sortiment kan alla hitta sin drömsäng.

Tre sängtyper och fyra modellserier

Sängtyperna du kan välja mellan är Ramsäng, Kontinentalsäng och Ställbar säng där varje typ har sina fördelar. Varje sängtyp finns sedan i fyra modeller: Start, Original, Family och Family Plus, där Family Plus är benämningen på våra absolut bästa sängar. Oavsett val får du en fantastisk säng som ger dig år av skön sömn - så är det när du väljer en Hilding.

Dina personliga val

Sängarna finns i flera olika längder och bredder för att du skall kunna få en säng som passar just dig. Fasthet väljer du sedan utifrån vikt, kroppsform, sovställning och givetvis personlig preferens.

Sängar för speciella behov

Dessutom finns det en säng speciellt framtagen för små barn – Original Junior – som även kommer med en speciell bäddmadrass. Behöver du extra förvaring i sovrummet finns det praktiska Family och Family Plus sängar med smart, inbyggd förvaring.


Alltid en ren och fräsch säng

Under en normal natt utsöndrar kroppen fukt under sömnen vilket påverkar hygienen i en säng . Att det sedan någon gång kanske händer en olycka, som till exempel en spilld kaffekopp eller tappad marmeladmacka, är inte osannolikt. Därför är det smart att det går att ta av klädseln på sängen respektive bäddmadrassen, tvätta det och sätta på det igen.


Hilding ramsängar rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet

Hilding Original, Family och Family Plus ramängar är de enda godkända sängarna på marknaden och är ett resultat av den omsorg vi har när vi väljer material och bygger sängar. En omsorg som inte bara är bra för de som har allergier.

För oss är det viktigt att de sängar vi gör är bra för dig på alla sätt, såväl komfort som miljö. Därför gör vi noggrant övervägda val när vi bygger våra sängar och ser till att sådant som inte skall vara i sovmiljön inte heller finns där. Med bra materialval, en väl ventilerad sängkonstruktion och med bra hygienförutsättningar uppfyller Hilding ramsängar i kombination med Aktsam bäddmadrass de högt ställda krav som ställs för att få använda Svalan-märkningen. Självklart utan att ge avkall på den sköna sovkomfort som Hilding sängar är kända för.

Både bra material och klok konstruktion krävs för ett godkännande

Ventilerade konstruktioner och avtagbar klädsel på sängarna som du kan tvätta är några av de detaljer som gjort att Astma- och Allergiförbundet rekommenderar Hilding Ramsängar.

Den rekommenderade bäddmadrassen Aktsam är i bomull med oblekt tyg och fyllnadsmaterial. Den ger dig både härlig sovkomfort och vetskapen att sängen, med denna bäddmadrass, i sin helhet uppfyller kraven från Astma- och Allergiförbundet.

Detta säger Astma- och Allergiförbundet

Astma- och Allergiförbundets experter har, efter genomgång och riskanalys av sängarnas material i alla dess delar och egenskaper i övrigt, tillstyrkt att Hilding ramsängar i kombination med bäddmadrass Aktsam är lämplig för personer med astma, allergi och annan överkänslighet.

Läs mer om Astma- och Allergiförbundet här

Om allergi

Allergisk astma börjar oftast i barndomen och är den vanligaste formen av astma hos barn och ungdomar. Allergi beror på en ärftlig benägenhet att bilda speciella allergiantikroppar mot olika äggviteämnen (allergener) som en människa normalt ska tåla, t.ex. olika pollen, pälsdjur, kvalster och mögel. När den allergiske personen utsätts för dessa ämnen utlöses en allergisk reaktion som leder till symtom som hösnuva och astma.


Upplev skillnaden med MLB

All vår samlade kunskap finns med varje gång vi utvecklar nya sängar. Därför är Hilding sängar ledande på sovkomfort och erbjuder inom varje prissegment de bästa sängar som finns att få.

Du märker tydlig skillnad när du sover

Det märks inte på utsidan men inuti hittar du stora förändringar. Hela sängens konstruktion och valen av material är förändrat. Genom att enbart använda material med bra följsamhet har vi skapat sängar bra individuellt avlastande egenskaper längs hela din kropp. Detta gör att mottrycket blir jämnare och du upplever en bättre liggkomfort.

Som man betalar får man ligga

Det som avgör den slutgiltiga komforten i en säng är det totala komfortdjupet tillsammans med de kombinationer av avlastande material som sängen innehåller – ju bättre säng desto bättre material och komfortdjup. Kort sagt, du får den komfort du betalar för.

Så här skapar man bra sovkomfort


Sängar med miljötänkande är en del av vår tradition

När man som vi har sängproduktion och verksamhet på en mindre ort i Sverige, mitt i vår vackra natur, blir det självklart att också sträva efter att bevara den.

Omtanke som får dig att sova bättre

För oss är det viktigt att de sängar vi gör är riktigt bra för dig på alla tänkbara sätt. Och för vår omvärld. Därför gör vi väl avvägda val och ser till att såväl vår tillverkningsprocess som de material vi väljer ger ett så litet avtryck som möjligt på miljön och också är så bra som möjligt i en sovrumsmiljö. Alla Hildingsängar är därför miljömärkta med Svanen, något som är bra både för dig och för miljön.


Kvalitet, design och helhet

Man kan inte bara fokusera på en sak om man vill vara bäst på att leverera enastående sängar för fantastiska sovrum. Såväl design som kvalitet på själva sängen är viktigt men det gäller att även tänka på hela sovrummet.

God design är A och O

Ingen säng blir älskad enbart för dess komfort utan det skall även till god design. God design sitter ofta i detaljerna - en perfekt söm, ett tyg i rätt nyans, en matchande gavel eller en praktisk sänglåda som trollar bort saker man inte vill se. En välbyggd Hilding säng med vackert tyg ger glädje både dag och natt och pryder sin plats i vilket sovrum som helst.

Välbyggd på svenskt vis

Med stor hantverksstolthet byggs våra sängar för hand i Sverige. Med FSC®-märkt virke från norrländska granskogar bygger vi rejäla och robusta sängramar som sedan bär alla de noggrant utvalda komfortmaterialen. Vi är noga i alla steg och ser till att det är kvalitet i alla led. Därför lämnar vi 15 års garanti på ram- och resårbrott. På våra ställbara sängar lämnar vi dessutom 5 års garanti på motorn.

Råd & Rön sängtest visar att Hilding är ett klokt köp

Råd & Rön har testat åtta sängar under 6 300 kronor. Detta sängtest visar att Hilding Original ramsäng inte bara har bra egenskaper utan att de var så bra att sängen blev bäst i test. Råd & Rön gör återkommande tester på sängar. Läs mer om Hilding Ramsängar

I början av 2013 blev Hilding Original Bäst i Test

Tänk hela sovrummet

Utöver själva sängarna och bäddmadrasserna som ger den goda sovkomforten så finns det många såväl praktiska som snygga tillbehör som gör sovrummet helt. Ben som matchar övrig inredning, gavlar som ger en ombonad känsla eller förvaring som döljer det du inte vill ha liggande framme – Hilding erbjuder tillbehör för att du ska kunna skapa din sovrumsoas.


Hilding - över 75 år av ständig utveckling

Hilding Andersson var en svensk sängfabrikör som för över 75 år startade vår resa. Än idag präglas verksamheten av hans entreprenörskap och den ständiga strävan efter att utveckla sängar för ännu bättre sovkomfort.

Det började 1939. Strax innan kriget bröt ut startade Hilding Andersson sin möbelfabrik i Bjärnum, Skåne. Så småningom specialiserade han sig på sängtillverkning och Hilding Andersson blev snart betraktad som branschens store kreatör. I rask takt lanserades smarta sänginnovationer som gav svenska folket en bättre sömn och som förbättrade sängens funktion.

Visst kan det vara tryggt att veta att din säng är utvecklad och byggd i Sverige av ett företag som funnits sedan 1939. Ett företag som byggt så bra sängar att det blivit Europas största sängföretag.

Först att bli godkänd av Möbelfakta

På Svenska Möbelmässan 1972 lanseras Polyspringmadrassen, den första resårmadrassen som klarade Möbelfaktatesten. En riktig demonstration i kvalitet. Sonen Olle Andersson, som nu drev företaget, var också en eldsjäl som hade bestämt sig för att utveckla den absolut bästa säng som fanns att köpa. Hans ambitioner ledde till en intensiv utveckling av sovkomforten och till flera patent.

Hilding leder utvecklingen - förr såväl som idag

Den djupt rotade traditionen av att alltid ligga i frontlinjen och att alltid tänka på hela livet i sängen märks i de innovationer som präglat Hilding över tiden. Sedan långt tillbaka har Hilding sängar avtagbart och tvättbart tyg - baserat på en patenterad lösning. En uppskattad detalj som optimerar sängmiljön och som ger sängen ett längre liv. På senare år har det innovativa flödet fortsatt för att främja såväl komfort som trygghet och miljö med bland annat:

MLB – ett helt nytt och revolutionerande sätt att konstruera sängar på som ger sovkomfort utöver det vanliga. Konstruktionssättet ger bättre följsamhet, lägre mottryck och större komfortdjup.

SVANEN – Hilding sängar är märkta med den nordiska miljömärkningen Svanen och lever därmed upp till hårda miljö- hälso- och kvalitetskrav. När kraven skärptes 2012 var Hilding först att klara dessa.

SVALAN – Hilding Resårsängar blir 2013 de första och enda sängar som rekommenderas av Astma – och Allergiförbundet. Ett erkännande som visar att vi alltid sätter tryggheten i första rummet när det gäller sovklimat.

För att ständigt utveckla vår verksamhet arbetar vi systematiskt med innovation, kvalitet och miljö. Därför är vi sedan lång tid tillbaka också kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 respektive ISO 14001.

Kvalitet och omtanke som uppskattas

Mycket har förändrats under åren, men två saker har bestått: det ständiga innovationsflödet och den ständiga strävan efter att utveckla sängar med omtanke - sängar som gör livet lite enklare och bättre.
De nydanande och omsorgsfullt byggda sängarna tillverkas fortfarande med stor hantverksskicklighet i våra sängfabriker i södra Sverige. Inte långt från de trakter där Hilding Andersson för över 75 år sedan byggde sin allra första säng.


En av världens största sängtillverkare

Hilding är en del av Hilding Anders-familjen

Hilding Anders är den ledande sängtillverkaren i Europa och Asien och har sitt huvudkontor i Malmö. Företaget grundades 1939 och finns idag i 19 länder på 24 platser med sammanlagt ca 8000 anställda. Under 2015 hade Hilding Anders en omsättning på 917 miljoner euro med försäljning i sammanlagt 65 länder.

Hilding Anders har sin vagga i Sverige där verksamheten en gång startade i Bjärnum, ett litet samhälle i norra Skåne. Hilding Anders Sweden är idag Sveriges största sängtillverkare med verksamhet på fyra platser och 230 anställda.

Genom ett urval av egna, starka varumärken och konkurrenskraftiga egna varumärkeskoncept erbjuder Hilding Anders sängar och madrasser för alla behov. Vi anstränger oss varje dag för att ge världen en god nattsömn och vi strävar efter att bli världsledande inom sängar och madrasser.
www.hildinganders.com