Omtanke som får dig att sova bättre

För oss är det viktigt att de sängar vi gör är riktigt bra för dig på alla tänkbara sätt. Och för vår omvärld. Därför gör vi väl avvägda val och ser till att såväl vår tillverkningsprocess som de material vi väljer ger ett så litet avtryck som möjligt på miljön och också är så bra som möjligt i en sovrumsmiljö.

Alla Hildingsängar är därför miljömärkta med Svanen, något som är bra både för dig och för miljön.

Svanenmärkt enligt tuffare krav

Hilding var först med att få alla sängar Svanen-märkta enligt de nya, tuffare kriterierna som kom 2011. Svanen är en oberoende miljömärkning som tar hänsyn till alla miljöaspekter kring en vara eller tjänst. Väljer du en säng med Svanenmärkning vet du att företaget bakom och produkterna är externt granskade för att ha en så liten negativ miljöpåverkan som är möjligt.

FSC®-märkta träramar

På Hilding arbetar vi konsekvent för högsta kvalitet och minimerad miljöpåverkan. Hela vår tillverkningsprocess är certifierad enligt både ISO 9001 och ISO 14001 och våra träramar är byggda med FSC®-märkt trä.

Miljöcertifierat företag

Utöver att Hilding sängar är märkta med Svanen bedriver företaget bakom miljö- och kvalitetscertifierad tillverkning enligt ISO 14001 respektive ISO 9001.

Öko-Tex märkta tyg

Våra tyger är testade och godkända enligt Öko-Tex Standard 100, vilket innebär att de kan märkas med Trygg Textil. Öko-Tex Standard 100 har blivit det ledande märket för textilier som testas för skadliga ämnen.

Tillbaka till Det bästa med Hilding