Lita på känslan

Sex tips till dig som ska ut och prova sängar

För att komma fram till vilken säng som passar bäst för just dig, din partner och era barn behöver ni prova flera olika sängar. Fast vad ska man tänka på? Det här är våra sex bästa tips för ett lyckat sängletande.

  1. Inga ytterkläder. För att kunna avgöra hur en säng passar dig är det bäst att ta av eventuella ytterkläder.

  2. Rätt position. Lägg dig som du brukar ligga när du sover. Det är viktigt för att en säng som passar en person som sover på rygg passar inte nödvändigtvis en person som sover på magen, eller hopkurad på sidan.

  3. Ta dig god tid. Prova flera olika modeller och se till att ta dig extra tid att prova de som intresserar dig mest. Ligg minst några minuter i var, och prova gärna flera gånger. Du ska trivas i din säng under många år och därför är det värt att lägga tid på att välja rätt.

  4. Kombinera med bäddmadrass. Prova olika kombinationer av sängar och bäddmadrasser. Gör du det så kommer du troligen känna vilken som passar dig bäst.

  5. Be om råd. Se till att fråga de kunniga sängsäljarna om råd. De har en bra överblick över utbudet och kan också hjälpa dig att se så att de sängar du prövar inte är för hårda eller mjuka för din kroppstyp och sovställning.

  6. Lita på känslan. Sist men inte minst. Den säng som passar dig bäst är den som känns bäst att ligga i. Tar du dig tid till att prova ordentligt så kan du lita på att den som känns bäst faktiskt också är rätt val för dig.

Våra sängar

Ramsängar

Med en ramsäng får du en prisvärd säng i bra kvalitet. Sängen har ett pocketsystem som ger optimal avlastning för riktigt god sömn.

Kontinentalsängar

En vacker och elegant säng för dig som vill satsa på din sömn och ditt sovrum. Med samverkande resårsystem får du en fantastisk sovkomfort.

Ställbara sängar

En flexibel säng med många praktiska funktioner, där du inte behöver ge avkall på komfort, design eller kvalitet.

För människan. För naturen. För livet.

Våra sängar ska vara hållbara även för kommande generationer. Därför lägger 
vi extra stor omsorg sett till kvalitet, materialval och produktionssätt.