Välja säng

SÅ VÄLJER DU RÄTT SÄNG

Vi tillbringar en tredjedel av vårt liv i sängen. Hur bra vi sover har en avgörande betydelse för hur vi mår, vår prestationsförmåga och vår hälsa. Vi på Hilding har intresserat oss för god sömn sedan vi byggde vår första säng 1939. Här är våra bästa tips och råd som vi hoppas du har nytta av i valet av din nya säng.

Våra märkningar

Svanen - MiljömärktRekommenderad av Astma och allergiförbundetFSC - C120449Tvättbart tygGaranti - 25 år. Ram och resårbotten

För människan. För naturen. För livet.

Våra sängar produceras i Sverige och är Svanen-märkta, med bland annat ECOtyg som tillverkas helt utan vatten och PFC-kemikalier, och sängstommar av svenskt FSC®-trä från hållbart skogsbruk. Vi är dessutom den enda tillverkaren på marknaden vars hela sängsortiment rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Vi ser till att ligga steget före så att du kan sova riktigt gott, med gott samvete.

Fem viktiga val

Sköna nätter ger bra dagar för både vuxna och barn. Börja med att fundera över dessa fem faktorer som har betydelse för vilken säng du ska välja.

Prova dig fram

Det är viktigt att provligga och testa sängar. Men vad ska man tänka på? Här är våra sex bästa tips för dig som ska ut och prova sängar.

Åtta råd för ett allergivänliga sovrum

En ren, fräsch och allergivänlig sovmiljö är bra för alla,
också för dem som inte är allergiker.

Så undviker du smärta i rygg och nacke

Sju viktiga och enkla råd som hjälper till att hålla rygg och nacke smärtfria, och som även kan minska problemen för den som är drabbad.

Våra tio bästa råd för en god nattsömn

Att välja rätt säng är viktigt, men det finns fler faktorer som har en stor betydelse för hur gott du sover om natten.