Vår miljöfilosofi

Vårt hjärta slår för miljön. Därför är Hildings sängar tillverkade med extra omsorg. Vi ställer höga krav på våra leverantörer både sett till materialens kvalitet och sättet de produceras. Vår Svanenmärkning är ett bevis på att vi har lyckats – från materialval och produktion, till transport och återvinning. Men vi är också måna om att du ska hitta en säng du trivs med och kan använda länge. Först då blir vår cirkel sluten.

Våra märkningar

Svanenmärkt

Vi bryr oss om vår miljöpåverkan och därför är alla våra sängar Svanenmärkta. Svanen är en oberoende miljömärkning som tar hänsyn till alla miljöaspekter kring en produkt. Väljer du en säng från Hilding kan du känna dig trygg med att den har så liten negativ miljöpåverkan som möjligt.

Astma- och Allergiförbundet

Med genomtänkta materialval uppfyller Hildings alla sängar de högt ställda kraven för att få en rekommendation av Astma- och Allergiförbundet.

FSC®-märkt (FSC-C120449)

Vi arbetar konsekvent för högsta kvalitet och en minimering av vår miljöpåverkan. Därför är våra träramar byggda med svenskt FSC®-märkt trä. Det innebär att om du väljer en säng från Hilding kan du vara säker på att endast trä från ansvarsfullt skogsbruk används i produktionen.

Ekologisk och tvättbar klädsel

Alla Hildings sängklädslar tillverkas helt utan användning av vatten och PFC-kemikalier. Tygerna är gjorda av Harmolan som är smutsavvisande, antistatiskt och ventilerande. De kan dessutom återvinnas upp till tio gånger. Egenskaper som gynnar både dig och miljön.

25-års garanti

Du får alltid 25-års garanti på ram- och fjäderbrott när du köper en säng från Hilding. Det betyder att du kan sova gott med vetskapen om att du vilar i en säng du kan lita på. Garanterat.

5-års garanti

Du får alltid 5-års garanti på motorn när du köper en ställbar säng från Hilding.

Våra sängar

Ramsängar

Med en ramsäng får du en prisvärd säng i bra kvalitet. Sängen har ett pocketsystem som ger optimal avlastning för riktigt god sömn.

Kontinentalsängar

En vacker och elegant säng för dig som vill satsa på din sömn och ditt sovrum. Med samverkande resårsystem får du en fantastisk sovkomfort.

Ställbara sängar

En flexibel säng med många praktiska funktioner, där du inte behöver ge avkall på komfort, design eller kvalitet.