En småländsk sjö i dimma

Välkommen till Hilding-land

I Småland snålar vi gärna med dumheter som ogenomtänkt design. Och slösar med omtanke om miljön och varandra. Här kan du läsa mer om miljömärkningar och sunda material i din säng.

Svanen

Vi bryr oss om vår miljöpåverkan och därför är alla våra sängar Svanenmärkta. Svanen är en oberoende miljömärkning som tar hänsyn till alla miljöaspekter kring en produkt. Väljer du en säng från Hilding kan du känna dig trygg med att den har så liten negativ miljöpåverkan som möjligt.

Svanens miljömärkning

FSC®-märkt (FSC-C120449)

Vi arbetar konsekvent för högsta kvalitet och en minimering av vår miljöpåverkan. Därför är våra träramar byggda med svenskt FSC®-certifierad trä. Det innebär att om du väljer en säng från Hilding kan du vara säker på att endast trä från ansvarsfullt skogsbruk och andra ansvarsfulla källor används i produktionen

FSCs märkning

Ekologisk och tvättbar klädsel

Alla Hildings sängklädslar tillverkas helt utan användning av vatten och PFC-kemikalier. Tygerna är gjorda av Harmolan som är smutsavvisande, antistatiskt och ventilerande. De kan dessutom återvinnas upp till tio gånger. Egenskaper som gynnar både dig och miljön.

Hildings märkning för Eco-tyg
Family plus kontinentalsäng med vägghängd gavel trä natur
Astma- och Allergiförbundets märkning

Rekommenderad

Astma- och Allergiförbundet har sedan 1970 märkt produkter de rekommenderar.