Sängguide

Fem val för dig som funderar på att köpa en ny säng

Sköna nätter ger bra dagar för både vuxna och barn. Börja med att fundera över dessa fem faktorer som har betydelse för vilken säng du ska välja.

1. Välj rätt modell

Det finns många olika sängar på marknaden och ibland kan utbudet kännas överväldigande. Men fördelen är att det stora utbudet gör det möjligt att hitta en säng som passar perfekt till dig. Ditt första val handlar om du vill ha en kontinentalsäng, ramsäng eller en ställbar säng. Det finns olika fördelar med alla tre modellerna. Nästa beslut handlar om att komma fram till vilken pris– och kvalitetsnivå som känns rätt, samt vilken bäddmadrass och typ av komfort som passar din kropp och din sovstil.

Vi har sköna kvalitetssängar i alla typer av modeller och i alla prisklasser.

2. Välj rätt storlek

Ska du sova själv i sängen, eller ska både du, din partner och eventuella barn kunna få plats? Och hur stor säng får egentligen plats i sovrummet? För att en normalstor person ska kunna sova skönt räknar man vanligen med en säng på 90x200 cm, för två personer 180x200 cm. Är det ont om utrymme kan du möjligen behöva välja en något smalare säng. Vissa modeller kan även måttbeställas till exakt den storlek du vill ha. En sak till som är bra att veta är att flera modeller kan fås i extra långa mått. En extra lång säng förbättrar avsevärt sovkomforten för längre personer.

3. En design som tilltalar dig

Komfort och kvalitet är avgörande faktorer när du ska välja en ny säng, men sängens design och uttryck är också viktigt. Välj den färg på tyget som du vill ha och överväg vilka sängben och vilken sänggavel som tilltalar dig och passar in i den övriga stilen. Gör du det är chansen stor att din nya säng kommer lyfta helhetskänslan i ditt sovrum. En möbel som du kommer bli lika glad att vila i som att titta på.

Hos oss hittar du ett omfattande utbud av sänggavlar, sängben, bäddmadrasser och många andra praktiska tillbehör till din Hilding.

4. Praktiska tillval och funktioner

I familjelivet finns det nästan alltid behov för extra förvaring. En lösning är att välja en säng med en smart och smidig integrerad förvaring som tillval. För familjen finns det även skäl att fundera över fördelarna med avtagbara och tvättbara klädslar. Många bäddmadrasser har det och numera finns det även sängar med avtagbara och tvättbara klädslar. Allt för att öka hygienen och sovkomforten. Det finns också bäddmadrasser med specifika egenskaper för bland annat temperaturreglering, ventilation och förbättrad hygien.

5. Godkända och rekommenderade sängar

Det finns sängar som granskas externt och får lov att bära olika erkända konsumentmärkningar. Kanske vill du med familj gärna ha en allergivänlig säng? Eller kanske du vill ha en säng som är byggd av trä från ett skonsamt och långsiktigt skogsbruk? Väljer du en säng med erkända märkningar och certifieringar kan du känna dig trygg. Exempel på sådana märkningar är Astma- och Allergiförbundets märkning Svalan, miljömärkningen Svanen och FSC-märkt trä. Alla våra sängar är byggda av FSC®-märkt trä och är också Svanen-märkta. Dessutom har vi som enda sängtillverkare hela vårt sängsortiment rekommenderat av Astma- och Allergiförbundet.

Våra sängar

Ramsängar

Med en ramsäng får du en prisvärd säng i bra kvalitet. Sängen har ett pocketsystem som ger optimal avlastning för riktigt god sömn.

Kontinentalsängar

En vacker och elegant säng för dig som vill satsa på din sömn och ditt sovrum. Med samverkande resårsystem får du en fantastisk sovkomfort.

Ställbara sängar

En flexibel säng med många praktiska funktioner, där du inte behöver ge avkall på komfort, design eller kvalitet.

För människan. För naturen. För livet.

Våra sängar ska vara hållbara även för kommande generationer. Därför lägger 
vi extra stor omsorg sett till kvalitet, materialval och produktionssätt.